PARANORMAL BİR HEVES; CİN VE HAYALET PEŞİNDEN KOŞMAK NE KADAR DOĞRU?..

WHİTE NOİSE
Sizlere daha önceleri bir başka sitede yazdığım makalenin bir değişik bakış açısından tekrar ele almak istiyorum. Sizce; Hayalet, cin ve benzeri mahlukatların peşinden koşmak, onların varlıklarını belgelemek için video çekmeye çalışmak ne kadar doğru?. Kendi açımdan sizlere bunu anlatmaya çalışacağım. Bunu nasılmı yapacağım?. Bu tarz videolar çekecek kadar cesaretim olmasa da belirli bir zaman sürecinde izleme cesaretini geliştirdim. Bu tecrübeler ve kendi bilgi daarcığım çerçevesinde sizlere lansetmeye çalışacağım.. Nasılmı?.. işte böyle.!.

hayalet 
Bilirsiniz; kendi inancımızda hepimizin kabül ettiği, görmesekde inandığı bazı olgular var. Cinler ve hayaletler.. Cin 'in ne olduğunu sizlere anlatmayacağım. Çoğumuz az veya çok bu konuda bilgi sahibiyiz. Hayaletler konusunda ise biz insanlar ruhları olan varlıklarız. Mevcut bu ruhlar içerisindeki bedenler ölse bile ruh ölmüyor. Sadece boyut değiştiriyor. Ve bu boyut ta ise isimleri hayalet olarak tanımlandırılıyor. Ve bu hayaletler de mutlak vakit (ahiret) gelene kadar dünya da (berzah alemin 'de) kalacaklar. Sonra o büyük  sınav günü gelip çattığında içlerimizden bazıları cennet bazıları da cehenneme gidecek. Bundan kaçınılması imkansız lakin konumuz bu değil. Bu berzah alemine geçen ruhlar yaydıkları enerji sayesinde, günümüz teknolojisi bu enerjileri yakalayarak insanoğluna görünür hale getirebiliyor. Ve artık o kadar kolay ulaşılabilir oldu ki, hepimizin cebinde gezdirdiği milyarlık (eski paraya göre) düzeydeki bizden akıllı cep telefonları kayıt edebilir oldu. Bunu da size teferruatlı anlatmayacağım, telefon telefonluktan çıkarak içerisinde belki elli tane sensör ile pahalı zihin yıkama araçlarına döndü.
www.youtube.com
Ve bunu da bizler keşfedince eline telefonu veyahut kaliteli bir kamerayı alan hayalet avlamaya başladı. Bu mevzu ile alakalı meşhur video izleme sitesinde bile her ülkeden sonsuz çeşitte videolar çekilir oldu. Ve gördüler ki insanoğlunca merak duyulacak bir konu bu konu, amatörce çekipde bence gerçekten yakalayanlar da oldu teknolojiyi ve insanların korkularından yararlanarak kurgu ile ve sahte görüntüler ile çekenler de oldu. Çünkü gerçekten prim getiren bir mevzu oldu. Kısa yoldan zengin olmak isteyenler ise kurgu yoluna sapar oldu. Neyse.. onlar beni ilgilendirmez. Ki sahte videolar artık kendini çok belli ediyor. şahsım olarak bu tarz konuları sevmemle sahte ile gerçek arasındaki farkı anlar oldum.
Onları yargılamak değildir niyetim sadece bu olgunun gerçekliğini, teknoloji sayesinde artık görünür hale gelen bu durum reyting getirse de bence rahatsız edici bir durum. Kanımca onları rahatsız etmemek gerekir. Bu konuda Türkiye'de ve Dünyada gerçekten delil yakalayan bir kaç kanaldan bahsedeceğim. İlk olarak Avrupa'da yaşayan Türklerden bu dalda hizmet vermeye çalışan ve dikkatimi çeken PARANOYAKS Tarık kardeşim ve ekibi Almanya'dan ve diğer Avrupa ülkelerinden elinden geldiği kadar bir şeyler çıkarmaya çalışıyor. Bu kanal için ürettikleri gerçekçi ürünler için kendim adına çok teşekkür ediyor ve ayrıca sadece onları konu alan bir yazacağımın sürprizini sizlere veriyorum. Dünyadan ise dikkatimi çeken envayı çeşit kanal mevcut ايهاب قاسميه EHAB QASMEYAH 
 ve bir başka yabancı kanal ise SİR SPOOKS . Burasının iddiası "daha önce hiç görmediğiniz 5 paranormal video" ile her hafta videolarında 5 er farklı amatör videolara yer veriyor ve bence çoğu gerçekçi. sunucunun da videolarının sonunda kararı izleyenlere bırakması güzel bir samimiyet göstergesi.
Yazımın sonuna geldiğimde yine tekrar ediyorum. Bu tarz rahatsız etmeler kanımca sakıncalı ama gel gör ki şu sıralarda aşırı reyting alıyor ve izleniliyor. Umarım fazla büyümeden bu moda akım da yeri geldiği zamanda son bulur. Madem böyle bir akım var ve durdurmak imkansız yukarıda bahsettiğim yerler gibi Türk girişimcilerin arkasında durmamız gerektiği düşüncesiyle yazıma son veriyorum. Sağlıcakla kalın..


TÜRKER BÜLENT BEŞLİ
Etiketler: ,

Yorum Gönder

[blogger]

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.